Novosti
Skijanje deci 2021 Kopaonik
10.04.2021.

„Skijanje deci 2021“

poklon Avanturističkog centra Kopaonik đacima Raške

 

Pod pokroviteljstvom Avanturističkog centra Kopaonik, tokom prethodne sezone, sproveden je dvonedeljni projekat ,,Skijanje deci 2021″, sa ciljem da deci obližnjih podkopaoničih sela, koja nikada nisu imala priliku da skijaju, omogući besplatno skijanje.

 

Projekat je usmeren isključivo na osnovce koji imaju zapažen uspeh u školi i primerno vladanje, a koji nikada ranije nisu osetili čari ovog sporta. Organizatorii se nadaju da će ovaj događaj postati tradicionalan i da će i narednih godina imati priliku da obučavaju još veči broj mališana.

Direktor Avanturističkog centra Kopaonik, Đorđe Mihajlović, u ime organizatora izrazio je zadovoljstvo zbog uspešno realizovanog projekta i činjenice da su mnoga deca iz Raške, kojima je skijanje do sada bilo, kako kaže, ,,tako blizu, a tako daleko“, konačno dobila priliku da uz druženje i zabavu sa vršnjacima nauče da skijaju i zavole ovaj sport.

-Smatramo da je za naše društvo poražavajuće da imamo jedan od najrazvijenijih ski centara u ovom delu Evrope, koji se nalazi na svega tridesetak minuta vožnje od naših kuća, a da u Raški, 99 procenata populacije ne zna da skija. Nadamo se da ćemo ovu manifestaciju ponoviti i narednih godina, kako bi što više mališana, koji su, uostalom, i budućnost planine, dobili priliku da nauče da skijaju, a ujedno, da to bude neka vrsta nagrade i podsticaj da nastave sa dobrim učenjem i vladanjem– naveo je Mihajlović.

Snežana Pantović, prof. fizičkog vaspitanja OŠ ,,Raška“ koja je zajedno sa  učenicima, došla na Srebrnu planinu, takođe, nije krila radost zbog realizacije ideje ,,Skijanje deci 2021”.

Malo je reći da sam oduševljena idejom. Nadam se da će i druge ski škole na Kopaoniku i Opština Raška prepoznati poklon i inicijativu Avanturističkog centra i da će se tradicicija nastaviti i sledeće godine – istakla je profesorka.

Međunarodni instruktor ISIA, harizmatična Edita Pršendić, jedna je od, reklo bi se, omiljenih lica većine  polaznika škole skijanja. Ona je izrazila veliko zadovoljstvo što joj se ukazala priliku da  bude deo jedne ovako lepe akcije.

-Kao bivši profesionalac zaista dajem sve od sebe da mališanima maksimalno prenesem svoje znanje. Vidim da je ekipa srećna i da uživa u skijanju. Videćemo, možda sutra neko od njih bude na mom mestu i bude podučavao neke nove generacije–  naglasila je Edita.

Posebnu zahvalnost organizatori su uputili onima koji su pomogli da se održi ovaj projekat poput: JP Skijalištima Srbije, OŠ Raška, OŠ Sutjeska, Ski servisu Mećava, Ski centru Aki i svim instruktorima Avanturističkog centra koji su na dobrovoljnoj osnovi učestvovali u projektu.

 

Avanturistički centar Kopaonik će nastavljati sa realizacijom ovog i sličnih projekata iz godine u godinu, a sve u cilju stvaranja odredjene društvene promene. Sa ciljem da skijanje bude pristupačnije što većem broju dece iz podkopaoničkih sela, da zimski sportovi koji privlače mnoge turiste na njihovu planinu ne budu dostupni samo za gledanje na malim ekranima, već da “deca planine” budu aktivni učesnici u istim i daju svoj doprinos životu planine, jer svet na mladima ostaje, deca su naša budućnost.

 

OSTALE NOVOSTI