Novosti
Avanturistički centar Kopaonik dobitnik priznanja za razvoj turizma na Kopaoniku
01.10.2022.
Tokom dana Opštine Raška, koji se obeležava 17. septembra, Predsednik opštine Ignjat Rakitić je u ime Opštinskog veća dodelio Avanturističkom centru priznanje za doprinos razvoju turizma na Kopaoniku.
Avanturistički centar Kopaonik je organizacija koja obavlja širok spektar rekreaciono-avanturističkih aktivnosti  i koja u zadnjih niz godina praktično pokrenula letnju turističku ponudu aktivnog odmora na Kopaoniku.
Naime, Avanturistički centar je  prvenstveno osnovan radi razvoja letnje turističke ponude Kopaonika i širenja sadržaja rekreativnih aktivnosti tokom letnjeg perioda.
Zajedničkim snagama sa MK Mounatin resort,JP Skijališta Srbije i Opštinom Raška, kao i drugim partnerima, od 2013. godine su uspeli da povećaju posećenost Kopaonika tokom letnjeg perioda i taj trend i dalja nastavlja da raste. Njihov rad je bio ciljan na problematiku nedovoljne posećenosti Kopaonika tokom letnjeg u odnosu na zimski period, a koja je direktno bila povezana sa nedovoljno iskorišćenim turističkim potencijalom koji Kopoanik poseduje tokom leta, odnosno nedovoljno razvijenom turističkom ponudom letnjih aktivnosti za turiste.
Avanturistički centar je organizacija osnovana u Raški, ali obzirom na rezultate, kvalitet usluga i potrebom ostalih turističkih centara za sadržajima aktivnog odmora, Avanturistički centar je svoje poslovanje u zadnjih par godina proširio i na ostale turističke centre kao što su NP Fruška Gora, Vrnjačka Banja, Zlatibor . . .

OSTALE NOVOSTI