Vožnja Kvadova

ATV ture podrazumevaju adrenalinsku vožnju i obilazak turističkih atrakcija Kopaonika kao i flore i faune Nacionalnog parka Kopaonik . Učesnici će imati priliku da kroz uzbudljivu i udobnu vožnju na ATV vozilima marke stels upoznaju Kopaonik na jedan sasvim nov i interesantan pristup, pa će u vremenskom periodu trajanja vožnje posetiti vrhove Kopaonika sa kojih se pružaju spektakularni vidici, obići širi centar Kopaonika gde će imati priliku za razgledanje i osmatranje šumskog života. Uz vodiča učesnici će se upoznati sa raznim zanimljivostima, kulturno istorijskim, geografskim i botaničkim.

ATV tura – Vrhovi Kopaonika

Tura kreće iz turističkog centra Kopaonik, od centra se preko Pajinog upućujemo se ka karamanskom delu Kopaonika i dolazimo do vrha „Karaman greben“ na kojem se nalazi restoran brvnara „Vučija staza“ (1900 mnv) gde možemo napraviti kafe pauzu. Nakon pauze krećemo grebenom do vrha „Mali karaman” a zatim i kamenog vrha „Jaram“ na kojem se nalaze magmatske stene odnosno kamene granitne figure vulkanskog porekla. Povratak u centar će karakterisati put kroz gustu šumu smreka.
Cena po kvadu 50 eur

ATV tura – Semeteško jezero

Ruta ukljucuje vožnju terenskih vozila od centra preko predela ravnog Kopaonika (Jankova bara, Jelicicka strugara) do Sumskog proplanka Kadijevac predeo koji je pod prvim stepenom zastite nacionalnog parka zbog endemskih vrsta flore i faune, zatim se penjemo na vrh „Kukavica“ sa kojeg se pruza pogled na jugozapadni deo Srbije, nakon Kukavice silazimo u dva planinska sela odakle se upucujemo do Semeteskog jezera gde nas ceka vec pripremljen rucak. Nazad se vracamo preko Lisine i Barske reke (takodje predeo prvog stepena zastite) gde cemo imati priliku da posetimo planinske vodopade, zatim do mesta Ladjiste (biorezervat), a onda sumskim putem dolazimo do centra odnosno mesta polaska.
Ruta je fleksibilna tako da je moguce menjati tokom puta uz dogovor sa vodjom grupe, u zavisnosti koje lokalitete grupa zeli da poseti.
Cena po kvadu 120 eur

#db4900