Safari


Safari tura podrazumeva obilazak i razgledanje turističkih atrakcija Kopaonika kao i flore i faune Nacionalnog parka Kopaonik kroz vožnju u posebno prilagodjenim offroad vozilima za ovu namenu.
Učesnici će imati priliku da kroz uzbudljivu i udobnu vožnju upoznaju Kopaonik na jedan sasvim nov i interesantan pristup, pa će u vremenskom periodu trajanja vožnje posetiti vrhove Kopaonika sa kojih se pružaju spektakularni vidici, obići širi centar Kopaonika gde će imati priliku za razgledanje i osmatranje šumskog života. Uz vodiča učesnici će se upoznati sa raznim zanimljivostima, kulturno istorijskim, geografskim i botaničkim.

U zavisnosti od ture, na nekim lokacijama je moguće i organizovati ručak u prirodi.
U ponudi imamo veliki izbor tura, koji se razlikuju po glavnom lokalitetu koji se posećuje, vremenu trajanja itd.
U zadnjih par godina najpopularnije su ture do Nebeskih stolica koja je prilagodjena za porodice sa malom decom kao i večernja tura – Posmatranje zalaska sunca na Pančiću.

Nebeske stolice

Tura kreće iz turističkog centra Kopaonik, od centra se preko Pajinog presla makadamskim putem upućujemo preko Krčmara do arheološkog lokaliteta „Nebeske stolice“ svetilišta iz 2. veka nove ere odakle se pruža fantastičan pogled na jedan deo Kosova i Južnu Srbiju. Nakon kratke pauze i obilaska lokaliteta upućujemo se ka karamanskom delu Kopaonika i dolazimo do vrha „Karaman greben“ na kojem se nalazi restoran brvnara „Vučija staza“ (1900 mnv) gde možemo napraviti kafe pauzu. Nakon pauze krećemo grebenom do vrha „Mali karaman” a zatim i kamenog vrha „Jaram“ na kojem se nalaze magmatske stene odnosno kamene granitne figure vulkanskog porekla. Povratak u centar će karakterisati put kroz gustu šumu smreka.

Cena po osobi 15 eur

Zalazak Sunca sa Pančićevog vrha

Posmatranje zalaska Sunca na pančiću je uglavnom za mladje ljude jer je vožnja ispunjena adrenalinskim nabojem a po samom dolasku na pančićev vrh vas čekaju lazy bagovi sa kojih udobdno možete da posmatrate kako Sunce zalazi iza planinskih venaca u Crnoj gori i Bosni, prizor koji oduzima dah, posmatrajući pritom celu zapadnu Srbiju i kako se pale ulična svetla u gradovima. Ne postoje reči koje bi mogle da opišu ovo iskustvo.
Ne tako retko ceo dogadjaj se isprati sa ozvučenjem i Dj-em i rashladjenim napicima pa se tura završava po mraku, sa obzirom da su naša vozila osvgetljena 360 stepeni vožnjsa po mraku nazad u centar će vam dati sasvim novu dimenziju.

Cena po osobi 10 eur

TIMELINE

Polazište svih safari tura je ispred našeg booking mesta kod Info centra (mesto prodaje ski passeva)

#428b18