Kajaking

Kajak tura Dolina vekova

Kreće se iz centra Kopaonika Kombi vozilima do reke (30 min vožnje) . Na obali reke Ibar će učesnike sačekati skiper vodič sa pripremljenom kajak opremom i nakon kratkog brifinga učesnici će krenuti sa kajak turom “ Dolina vekova“
Tura podrazumeva vožnju kajaka kroz dolinu stare Raške gde se i sa leve i desne strane obale Ibra mogu videti manastiri koji potiču iz 12 veka.
Tako ćemo tokom ture obići najzanimljivije – manastir Nikoljaču, Manastir Staru Pavlicu i Srednjovekovni grad Brvenik.
Nakon obilaska manastira Pavlice kombijem ćemo se uputiti ka Kopaoniku (45 min vožnje).

Cena po osobi – 25 eur

Opciono

Po završetku ture je moguće organizovati ručak pored reke, riblja čorba – gulaš.
Odnosno za vreme trajanja aktivnosti kuvar će za vas pripremiti hranu a po završetku ture će vas sačekati spremljen ručak – večera koji dodju kao odlična okrepa nakon aktivnosti .
Doplata za ručak pored reke 10 eur

TIMELINE 1
 1. 25 min vožnje do reke
 2. 25 min Briefing
  Po dolasku na reku vaš instruktor će sa vama proći osnove kajakinga i veslanja kao i pravila ponašanja na vodi, upoznati vas sa opremom i osnovnim pravilima prve pomoći na vodi.
 3. 75-90min kajakinga i boravka na vodi
  Tokom rute kajakinga prvi deo ćeo karakterisati mirna voda kako bi se učesnici upoznali bolje sa opremom, osetili vodu i kretanje plovila na njoj. Tokom najvećeg i središnjeg dela rute će obeližiti adreneliski prolasci kroz brzake Ibra. Završni deo rute će okarakterisati izuzetno mirna voda na kojoj će učesnici plutati i opustiti se na zracima sunca uz predivan pogled na reku i život oko nje, na ovom delu učesnici aktivnosti uglavnom iskoriste za fotografisanje.
 4. završetak ture
  Po završetku ukoliko učesnici hoće da se kupaju ostajemo dok nam „ne dosadi“, a zatim preobuka i pakovanje opreme traju oko 15 – 20 minuta. Ako je organizovan ručak onda ostajemo uz vatru dok ne odlučimo da krenemo nazada na Kopaonik.
 5. 30 min vožnje nazad do Kopaonika
#008ebd